POČINJE NOVA SEZONA SPORTSKE ŠKOLE!!!

index 1UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA “DITE ZADARSKO” UVODI NOVI NAĆIN TRENINGA ZA DJECU
CROSSFIT ILI FUNKCIONALNI TRENING ZA DJECU
ŠTO JE CROSSFIT?
Crossfit je trening snage i kondicije. Program dizajniran sa namjerom da izmami što širi adaptaciski odgovor organizma.
Crossfit nije specijaliziran fitness program već namjerni pokušaj optimalizacije fizičke sposobnosti u svakoj od 10 domena motoričkih i funkcionalnih sposobnosti: kardiovaskularna i respiratorna izdržljivost, opća izdržljivost, snaga, gipkost, jakost, brzina, koordinacija, agilnost, ravnoteža, preciznost.
Crossfit se bazira na kratke, intenzivne i raznolike treninge. On vas priprema da budete dobri u više stvari, a ne samo u jednoj.
Cilj crossfit-a je da vas pripremi za svakodnevne aktovnositi. Ideja je stalno mjenjati treninge, tako da se naše tijelo nikada ne adaptira na ono što mu spremimo. Mješajući gimanstiku, kardio trening, vježbe sa vlastitim tijelom, pliometriju, funkcionalne pokrete itd. ujedno izaziva vaše tijelo i uči novim vještinama svaki dan. Takvi treninzi jačaju vaš karakter i odlučnost.
U našem organizmu postoje 3 načina na koji naš organizma dobiva energiju za svakodnevne aktivnosti. To su: fosfo-kretainski sustav (ATP-CP), glikoliza i aerobno-oksidtivni put. Crossfit obuhvaća vježbanje sva tri energetska puta.
Karakteristika Crossfit-a je kotistenje vrlo malo rekvizita , koji se mogu iskoristiti na bezbroj naćina.
Potrebe olimpijskih sportaša i naših djedova ne razlikuju se po vrsti nego po stupnju. Postujući princip individualizacije intenzitet i opterećenje se prilagođavaju vama i vašim trenutnim posobnostima, a ne vi vježbama.

indexDjeca koja se bave funkcionalnim treningom razvijaju temeljne vještine kao što su trčanje, skakanje, hvatanje, bacanje, podizanja, prevrtanje, ravnoteža i usavršavanje tehnike izvođenja pojedinih motoričkih zadataka. Djeca postaju izuzetno usklađena i usvajaju vještine koje su temeljne za uspješnost u različitim pojedinačnim i ekipnim sportovima .
Višestrani funkcionalni razvoj omogućiti će im da kasnije uspiju iskoristiti sva motorička znanja koja su stekla i primjene ih u svom sportu.
Koordinacija, ravnoteža, brzina, preciznost, agilnost, i fleksibilnost kao kvalitativne motoričke sposobnosti prema svim istraživanjima razvijaju se u ranom dijetinstvu. Zato bi upravo ti sadržaji trebali bi biti uvod u kondicijski trening najmlađih. Svaka od navedenih motoričkih sposobnosti ima svoju tzv. senzibilnu fazu. To je faza kada se podražajima ( vježbama ) koji su ciljano usmjereni na neku od navedenih motoričkih sposobnosti može najefikasnije utjecati.

20160507_105111Kondicijski treninzi kao oblici dopunskih sadržaja dobivaju na sve većem značenju. Danas ne postoji niti jedan profesionalni sportaš, kao niti jedan junior s ambicijama profesionalnog bavljenja koji uz trening izabranog sporta nema i nekoliko puta tjedno kondicijski trening. Sve škole sporta pa i one za najmlađe u svom programu koriste dopunske treninge za razvoj motoričkih sposobnosti na koje se ciljano djeluje izvan njihovih terena. Djeca u određenim senzibilnim fazama razvoja posebno su osjetljiva na podražaje koji razvijaju kvalitativne i kvantitativne motoričke sposobnosti.

 

Upisi u univerzalnu sportsku školu “DITE ZADARSKO” počinju od 1.9.2016. godine
Djeca u dobi od 4 god; Termin treninga je UTO i ČET OD 17 sati
Djeca u dobi od 5 god; Termin treninga je UTO i ČET OD 18 sati
Djeca u dobi od 6 i 7 god; Termin treninga je PON-SRI I PET OD 18 i 30 sati
Djeca u dobi od 89 i 10 god; Termin treninga je PON-SRI I PET OD 19 i 30 sati

ŠKOLA GIMNASTIKE
TERMINI TRENINGA;
UTO I ČET OD 19 D0 20 SATI

CROSSFIT ZA DJECU OD 5 DO 14 GODINA
TERMINI TRENINGA;
PON-SRI I PET OD 19 DO 20 SATI

POČINJU UPISI!!!

  POČINJU TRENINZI U UNIVERZALNOJ SPORTSKOJ ŠKOLI  „ DITE ZADARSKO „     Nakon ljetnih praznika naša škola 0d 1.9.2015 godine počinje sa novim programom. Program univerzalne športske škole za djecu u vrtićima od 4 do 6 godina i za djecu od 1. do 4. razreda i sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (tjelesnoga, kreativnoga, emotivnoga i kognitivnoga). Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih športaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece. Ipak, potrebno je istaknuti kako upravo univerzalna športska škola predstavlja temelj za stvaranje budućih vrhunskih športaša.     Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece određene dobi. Treninzi se organiziraju dva puta tjedno …

Nastavi …

PROSLAVA “DITE ZADARSKO” 2014

    Univerzalna sportska škola  „ DITE ZADARSKO „ obilježila je uspjesnu 2014 godinu božično novogodišnjim partijem za sve svoje članove, polaznike i male sportaše.  Prigodno smo nagradili naše polaznike lijepim poklonima, najuspješnije i posebnim nagradama. LINK Ovim putem čestitamo svim našim članovima i roditeljima SRETAN BOŽIĆ I NAJUSPJEŠNIJU NOVU 2015 GODINU.

Počinju upisi!

Nakon ljetnih praznika naša škola 0d 1.9.2014 godine počinje sa novim programom. Program univerzalne športske škole za djecu u vrtićima od 4 do 6 godina i za djecu od 1. do 4. razreda i sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (tjelesnoga, kreativnoga, emotivnoga i kognitivnoga). Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih športaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece. Ipak, potrebno je istaknuti kako upravo univerzalna športska škola predstavlja temelj za stvaranje budućih vrhunskih športaša. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece određene dobi. Treninzi se organiziraju dva puta tjedno za djecu vrtićke dobi koji se odvijaju u sportskoj dvorani i traju do 45 minuta. A …

Nastavi …

SPORTSKE IGRE NA “FORUMU” 2014

Univerzalna športska škola Dite zadarsko proslavila je peti rođendan i prezentirala je svoj rad održanim natjecanja najmlađih u različim sportovima. Program univerzalne športske škole zasniva se na ravnoteži motoričkih znanja i sposobnosti, odnosno njihove interakcije s ostalim aspektima cjelokupnog razvoja djece fizičkog, kreativnog, emotivnog i kognitivnog. Sportska škola Dite zadarsko proslavom petog rođendana na Forumu odlučila je pokazati kako to izgleda u praksi. Nogomet, rukomet, gimnastika i košarka neki su od sportova u kojima su se djeca natjecala. U školi djeci je omogućeno da vježbaju zajedno sa ciljem poboljšanja osjećaja za druženje i zajedništvo. Potiče ih se na dijalog i uči kako da se nose sa emocijama. Kroz realizaciju programa …

Nastavi …