o nama

Društvo športske rekreacije «Dite Zadarsko» iz Zadra osnovano je 25.5.2009. godine na inicijativu nekoliko zaljubljenika u sport i sportsku rekreaciju, pretežno mladih ljudi, a to su: prof. Vladimir Menčik, mag.cin Venci Longin, Mirela Bjelobrk, Jelena Longin, prof. Arno Longin, Luka Plazina i dipl. oec. Antonio Stojanov. Društvo je osnovano s namjerom da se još više djece počne baviti sportom, da se kvalitetnijim radom osigura napredak i ojača sport u gradu, županiji i u cijeloj Hrvatskoj.

Dite ZadarskoDruštvo športske rekreacije «Dite Zadarsko» djeluje kao Univerzalna sportska škola. Program univerzalne sportske škole nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece, no ipak potrebno je istaknuti kako upravo univerzalna sportska škola predstavlja temelj za stvaranje budućih vrhunskih sportaša. Za djecu je vrlo važno da razviju cijeli niz temeljnih vještina koje će im pomoći da postanu općenito dobri sportaši prije nego počnu treniranje određenog sporta. To se naziva višestrani razvoj i jedno je od najvažnijih načela treninga za djecu i mladež. Ideja koja je vodila osnivače i glavne pokretače ovog društva bila je upravo temeljena na ovim činjenicama.

SVAKI POČETAK JE TEŽAK

pocetak je tezakU poletu mladosti i želji za ostvarenjem dječjeg sna krenuli smo zajedničkim snagama.
Nakon dugog razdoblja odricanja, znoja i discipline odlučili smo svoj životni poziv usmjeriti na poticanje drugih, mlađih i neodlučnih.  Ideja o Univerzalnoj sportskoj školi postojala je i prije nas, a nama je ona predstavljala samo jednu nit u sastavljanju cijelog sklopa. Imali smo veliku sreću što su bazični sportovi nas osnivača ovog društva različiti. Tako smo od trenera gimnastike, skokova u vodu, košarke, rukometa i hrvanja izvukli zadivljujuću kombinaciju. Motivirani i sa velikom željom da promijenimo odrastanje djece, smanjimo štetne posljedice suvremenog načina življenja ili ih što više ublažimo, te usmjerimo na jedan zdravi sportski način odrastanja krenuli smo …

U sportu smo cijeli život usponi i padovi svakodnevno su prisutni tako se nismo bojali iznenađenja i nismo se prevarili.

Comments are closed